Om oss

Vår Historia

Sture & Lisa grundades 2008 av Stina Wickenberg och hennes föräldrar Jan and Brita. Stinas intresse för fairtrade startade under en resa till Tanzania och hon bestämde sig då för att kombinera sin utbildning inom design med passionen för ekologiskt och fairtrade. Namnet Sture & Lisa var Stinas farfar och farmor.

Maria som från början är utbildad inom biokemi, biologi och miljövårdsteknik startade sin verksamhet ungefär samtidigt och början till sin dröm om att få arbeta med ekologiska produkter för barn tog form.

Stina och Maria har mycket gemensamt med resor till länder som väcker tankar om hållbarhet och det brinnande intresset för miljövård. Efter en hel del samtal och ide utbyten så bestämde vi oss för att arbeta tillsammans med Sture & Lisa och numera är Maria Bloom ägare till Sture & Lisa med Stina Wickenberg kvar i företaget som designer sedan mitten av 2017. En perfekt kombination med Stina inom design och med Marias bakgrund inom biologi, kemi och miljövård gör att företaget har stor kompetens inom området.

Vårt mål är att ta fram barnkläder i ekologisk bomull som är fairtrade producerade för baby och barn 0-4 år. Motiven är lekfulla, unisex i tidlösa modeller och färger där vi vill inspirera till barnens kreativa lek och fantasi. Vi har en egen serie unika barnkläder i Sture & Lisa design men vi har även några samarbeten med andra designers såsom t.ex. Stina Wirsén och VEM kollektionen. Alla barnkläder är producerar inom Fairtrade i ekologisk bomull.

Fairtrade

Vi tycker att det är viktigt för våra barn och deras framtid att vi stödjer arbetet med en hållbar produktion och att de som arbetar med produktionen arbetar under bra förhållanden. Du läser mer om fairtrade och det arbetet i vår fabrik här.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss angående vårt sortiment eller våra återförsäljare, tveka inte att höra av dig på info@stureolisa.se.