Om oss

Vår Historia

Än idag 30 år senare minns jag hur det kändes att kliva av planet och möta Afrika för första gången. Jag hade aldrig rest utomlands tidigare och jag minns ännu lukten av damm och den heta afrikanska vinden som slog emot mig. Nedanför stod flera afrikaner som log, tog i hand och hälsade oss välkomna. Ett första möte med en kontinent som öppnade världen för mig. Där och då insåg jag att jag ville göra något för att förändra världen men just då visste jag inte hur.

Ett brinnande intresse för miljövård gjorde att jag valde att utbilda mig inom kemi, biologi och miljövårdsteknik. Men ödet ville annorlunda så jag hamnade inom läkemedelsindustrin och arbetade där i flera år. Det var en lärorik tid även om jag inte kände mig helt hemma.

När jag sedan blev mamma och fick tid att fundera på livet så bestämde jag mig för att starta eget. Det väcks mycket idéer och tankar när man själv förälder och viljan att förverkliga sina drömmar blir starkare. Starten blev en nätbutik med ekologiskt sortiment för barn och genom den butiken kom jag i kontakt med Stina som startade Sture & Lisa ungefär samtidigt.

Efter flera år på varsitt håll hade vi en del samtal och idéutbyten bestämde vi oss för att arbeta tillsammans med Sture & Lisa.  Stina och jag har mycket gemensamt med ett intresse för främmande länder som väcker tankar om hållbarhet. En perfekt kombination med Stina inom design och med min bakgrund inom biologi, kemi och miljövård gör att företaget har stor kompetens inom området.

Vårt mål är att ta fram barnkläder i ekologisk bomull som är fairtrade producerade för baby och barn 0-4 år. Motiven är lekfulla, unisex i tidlösa modeller och färger där vi vill inspirera till barnens kreativa lek och fantasi. Vi har en egen serie unika barnkläder i Sture & Lisa design men vi har även några samarbeten med andra designers såsom t.ex. Stina Wirsén och VEM kollektionen. Alla barnkläder är producerar inom Fairtrade i ekologisk bomull.

Idag är Sture & Lisa ett välkänt varumärke med återförsäljare i Sverige och över hela världen.

Fairtrade

Vi tycker att det är viktigt för våra barn och deras framtid att vi stödjer arbetet med en hållbar produktion och att de som arbetar med produktionen arbetar under bra förhållanden. Du läser mer om fairtrade och det arbetet i vår fabrik här.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss angående vårt sortiment eller våra återförsäljare, tveka inte att höra av dig på info@stureolisa.se.